27 november Shop till you drop · Brabantia helpt je met prachtig ontworpen productconcepten een aangenaam leven in huis te creëren. Tijd is te kostbaar om te verspillen, daarom - [PDF Document] (2023)

 • 27 november

  Shop till you dropbij onze lokale ondernemers

  BLACKFRIDAY

  CadeautipDe boeken van Dirk Zeelenberg

  BRASSCHAAT NOVEMBER 2020 WWW.BRASSCHAAT-BRUIST.BE GRATISMEENEMEN!

 • BETAALBARE EN TRENDY MODEVOOR VOLWASSENEN

  Sandra Giraud, eigenaresse van Fabulicious: “Mijn passie voorkleding en het bijstaan vanklanten in hun zoektocht naar deperfecte outfi t, daar doe ik het voor. Daarom volgde

  ik mijn droom en opende ik in september kledingzaak Fabuliciousin Schilde.”

  Na jaren gewerkt te hebben als verkoopster in verschillendekledingzaken, dacht ik bij mezelf: ‘Ik waag de sprong’. Ja, zelfsin coronatijd! Want zeg nu zelf, leuke kleding kopen moet je altijdkunnen doen, ook in deze woelige periode. Men beweert zelfs datshoppen dé perfecte therapie is om jezelf op en top te voelen!Probeer maar, jezal zien dat het werkt.

  Er zijn al best veel kledingzaken, maar ik doe er alles aan omelke klant - mannen en vrouwen - tevreden te stellen. Want iedereenis verschillend; groot, klein, mager of volslank. Advies op maat enmet een glimlach mijn klanten een goed gevoel

  geven tijdens het winkelen, dat is zo fi jn.

  Fabulicious zorgt voor betaalbare, trendy mode in alle matenvoor zowel vrouwen (maat 36 tot 52), als voor mannen (S tot XXXL).Ik volg de collecties op de voet en zorg tweewekelijks voor eenaanvulling van het assortiment. Dus niet getreurd wanneer jekledingstuk niet voorradig is, we vullen de collectie constantaan.

  Ik hoop jullie snel te mogen verwelkomen en kijk uit naar een fijne kennismaking. Tot snel?

  En wil je graag op de hoogte blijven? Lees dan iedere maand mijncolumn in Bruist!

  Eigenaresse: Sandra Giraud | Schoolstraat 1B Schilde | 0499 3635 69 | fabulicious.eu

  shootyou (fotograaf) en RaniiVdb (infl uencer)

  | | fabulicious.eu

  VOOR DE PERFECTE OUTFIT GA JE NAAR FABULICIOUS

  BE FEARLESS | BE FLAWLESS | BE FABULICIOUS

  shootyou (fotograaf) en RaniiVdb (infl uencer)

 • Zit u hier ook mee? Wij zorgen voor een duurzame en mooieoplossing!

  VOOR NA

  Doornenlaan 18, [emailprotected]/665 12 18 |0478 612 004www.winkeler.be

  Ons vakmanschap staat garant voor succes!Renovatiewerken doorWinkeler Renovatie Bouw en Tuin in Kapellen, een bedrijf met bijna10 jaar ervaring.

  Bent u op zoek naar ervaren professionals om uw renovatie tot inde puntjes uit te voeren? Wilt u dat alle renovatiewerken zo snelmogelijk worden afgewerkt? Dan is renovatiefi rma Winkeler BVBA uitKapellen het bedrijf waar u naar op zoek bent.

  Een familiebedrijf en dat verschil merkt u.Ons bouw- enrenovatiebedrijf wordt geleid door vader en zoon Winkeler. Dankzijonze uitstekende samenwerking leiden we elk project in goede banen.Met meer dan acht jaar ervaring in het vak, bieden wij eenprofessioneel antwoord op al uw renovatievragen. Bovendien werkenwe met kwalitatief hoogstaand renovatiemateriaal zodat u steeds eenperfect resultaat kunt verwachten. Onze dienstverlening gebeurt aanmarktconforme prijzen.

  Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kijk dan gerust eens opwww.winkeler.be!

 • VOORWOORD/NOVEMBER

  Wist je trouwens dat wij vijf glossy magazines uitgeven in jouwregio?Neem eens een kijkje op www.belgiebruist.be en lees zeallemaal online.

  ADVERTEREN?

  Mail naar

  [emailprotected]

  of bel

  +31 647 885 009

  Bruisende lezer,

  Langzaamaan gaan we steeds meer richting het eind van het jaar.Een roerig jaar welteverstaan, dat voor heel veel van onzebruisende ondernemers op zijn zachtst gezegd een fl inke uitdagingis geweest. Maar wat zijn we trots als we zien hoe hard iedereenzich inzet om er toch het beste van te maken.

  Dat doen wij zelf trouwens ook. Bij de pakken neer gaan zitten,heeft geen zin. Positief blijven, kansen zien en deze ook grijpenis juist ons devies. En blijven lachen, want lachen maakt gezond!En dat is niet slechts een veelgebruikte uitspraak, het is nog echtwaar ook. Probeer het maar eens.

  Onze bruisende ondernemers blijven gelukkig ook met een glimlachop hun gezicht hun beste beentje voorzetten voor al hun klanten.Hoe ze dat doen, lees je verderop in deze nieuwste editie vanBruist. Hopelijk tovert hun enthousiasme, tezamen met alle andereverhalen die we weer voor je op papier hebben gezet, ook bij joueen lach op je gezicht!

  Manuela Kolkman

  UITGEVER Nederland Bruist B.V.Beneluxweg 45, 4904 SJ OosterhoutT+31 (0)76-7115340 | [emailprotected] |www.belgiebruist.be

  belgiebruist

  DIRECTIE Marcel en Lea BossersTRAFFIC Nederland Bruist +31(0)76-7115340VORMGEVING Nederland Bruist - AnnemiekJansenTHEMATEKSTEN Maaike van HelmondTEKSTEN BRUISENDE ZAKENNederland BruistFOTOGRAFIE BRUISENDE ZAKEN NederlandBruistEINDREDACTIE Floortje Thieleman

  Like ons op Facebook.com/brasschaat.bruist

  Copyright Nederland Bruist B.V. ©2020. Het overnemen vanartikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niettoegestaan. Brasschaat Bruist is een merknaam en eigendom vanNederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijkezorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter nietaansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnenontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aande inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechtenworden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Nederland Bruist iseen uitgeverij van glossy magazines die 38 verschillende editiesuitgeeft in Nederland, België en Spanje.

  ADVERTEREN? Mail [emailprotected] of bel Rogier Jongerden,+31 647 885 009

  COLOFON

  BRASSCHAAT

  EKEREN

  BELGISCHE GRENSSTREEK

  KAPELLEN

  DE KEMPEN

  SCHILDE-SCHOTEN-‘S-GRAVENWEZELInhoud10

  Wij leveren en herstellen computers, notebooks, tablets,randapparatuur en IP-camera's.

  Ik wil gewoon dat ie het doet!Dream PC | De gepaste oplossingvoor jouw probleem!

  32

  Samen met de Sint is DeliFleur

  de vriend van elk kind

  Verhoevenlei 142, Brasschaat | 03/651.24.84 | www.delifleur.be

  22

  23

  8

  23

  12

  win

  BLACKFRIDAY

 • 27 NOVEMBER IS HET WEER BLACK FRIDAY

  BLACKFRIDAYZYXWV

  UTSRQPO

  NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNMLKJIHNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

  G

  NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

  FEDCBA

  Inmiddels kun je ook in ons land niet meer om Black Friday heen,maar dat was tot een paar jaar geleden wel anders. Het vanoorsprong Amerikaanse fenomeen is namelijk pas in 2015 ook op groteschaal bij ons geïntroduceerd.

  In AmerikaBlack Friday valt altijd op de vrijdag naThanksgiving. Voor veel Amerikanen een dag die ze sowieso al vrijnemen of hebben, dus ideaal om te shoppen en te beginnen met dekerstinkopen. Winkeliers bieden die dag fl inke kortingen aan ophun producten en vooral in Amerika geldt dat veel van dezeproducten de rest van het jaar niet meer goedkoper wordenaangeboden. Kortingen kunnen oplopen tot wel 75 procent. Dus jesnapt dat het heel interessant kan zijn om juist die dag te gaanshoppen, ook al sta je waarschijnlijk fl inke tijd in de rij bij dekassa (en bij de ingang van de winkel) omdat je niet de enigebent.

  Ook zin om te shoppen met korting? Op www.belgiebruist.be vindje ongetwijfeldook heel wat ondernemers bij jou in de regio diemeedoen met Black Friday.

  Shoppen metkorting

  Houd je van shoppen? Blokkeer vrijdag 27 november dan maaralvast in je agenda. Hetisweer tijd voor Black Friday.Oftewel: shoppen met fl ink wat korting.

  Online, maar zeker ook bij de plaatselijke ondernemer!

  Wacht tot de 27eOver het ontstaan van Black Friday bestaanmeerdere theorieën, maar geen Amerikaan die zich daar druk om zalmaken. Zij willen gewoon goedkoop shoppen! En daar houden wij hierook van. Vandaar dat ook steeds meer ondernemers in Nederland enBelgië inspelen op de Black Friday-hype. Verwacht hier overigensgeen super extreme kortingen zoals in Amerika. Rijen voorwinkels staan er ook niet doordat veel aankopen online wordengedaan. Maar het is zeker aan te raden om met je sinterklaas-enkerstinkopen even te wachten tot de 27e.

  Wees slimOnthoud wel: ga nu niet ineens onzinnige aankopen doendie je toch niet gebruikt, puur omdat iets in de uitverkoop is. Doeje dat wel, dan geef je aan het einde van de rit alsnog meer gelduit dan je door de korting bespaart.

  BRUIST/LIFESTYLE

  8

 • Kasteel Mishaegen

  COLUMN/LUTGART SMEKENS

  Het Sionklooster zou er maar even zijn onderdak hebben

  gehad want na de inval van Maarten van Rossem (1542)

  vertrekken de kloosterlingen naar Breda. De straatnaam

  ‘Sionkloosterlaan’ is alvast een herinnering aan deze tijd.

  Door de geschiedenis heen vindt men ook verschillende

  schrijfwijzen zoals ‘de Moschage’ en ‘Muschagen’.

  In die periode kent Mishaegen verschillende eigenaars tot

  in 1772 Charles de Proli een hof van plaisantie bouwt.

  Het kasteel dateert van 1772, de bijgebouwen uit de 19e

  eeuw. Ten westen bevindt zich een classisistisch koetshuis.

  Na het faillissement van de Proli komt het kasteel met

  bijgebouwen en gronden bij de familie Guyot. De familie

  Guyot is een zuidnederlandse adelijke familie die reeds in

  1688 in de adelstand werd bevestigd door Karel II van

  Spanje. Wie door de Guyotdreef rijdt, weet dan dat de

  familie Guyot vele jaren op het Kasteel verbleef.

  Nu wordt het domein in volle glorie hersteld en mag het

  een parel blijven, die aan het rijke verleden van de

  kastelen van Brasschaat herinnert.

  Lutgart Smekens

  In de 15e eeuw worden er op het landgoed Mishaegen reeds

  tweehoeven vermeld, de Kleine- en de grote Mishaegen. In1482

  wordthet geheel aan de zusters Augustinessengeschonken.

  11

 • LEZERSACTIE

  Like de Facebookpagina van Belgïe Bruist en van de glossy uitjo

  uw regio.

  Tag je vrienden in dit bericht, zodat zij ook op de hoogte zijnvan

  deze leuke actie!

  Of stuur je gegevens o.v.v. #STAAL naar[emailprotected]

  ist.nl.

  win Aangenaam leven, heerlijk genieten

  KRUIDIGE SPECERIJEN

  De Kraken rum is een donkere, premium spiced rum uit het

  Caribisch gebied. Een heerlijke drank met een geheime receptuurvol exotische

  specerijen, waarvan kaneel, gember en kruidnagel een

  belangrijk onderdeel vormen. Een drank met een krachtige,

  intense smaak en een zachte, zoete afdronk.www.krakenrum.com

  ZYXWV

  UTSRQPO

  NMLKKKKKKKKKKKKKJIH

  GFE

  KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

  DCBA

  Maak kans op deze

  autobiografi e van Lisa Staal

  Een feest van herkenning!

  De mannen van Staal lees je in

  een ruk uit! Hilarisch, herkenbaar,

  inspirerend en leerzaam. Gedurende

  haar reis, zoekende naar liefde en

  geluk, ontpopte Lisa zich tot een

  sterke, liefdevolle, onafhankelijke

  vrouw die anderen de weg wijst

  naar een gelukkig (liefdes)leven!

  SLIM, UNIEK DESIGNBrabantia helpt je met prachtig ontworpen

  productconcepten een aangenaam leven in huis te creëren. Tijd iste kostbaar om te verspillen, daarom zorgen zij voor slimme entijdloze oplossingen met

  uniek design. De badkameroplossingen van Brabantia zijn stijlvolen handig in gebruik. Daarnaast worden alle producten van Brabantiaduurzaam gemaakt en ze laten een betere wereld achter voortoekomstige

  generaties. www.brabantia.com

  LEKKER VOOR HET MILIEU Jones Brothers Coffee heeft 100%plantaardige, composteerbare koffi ecapsules op de markt gebracht.De Jones Brothers Coffee Roast-master heeft 5 rijke melanges -Noir, Gigolo, Enigma, Revive en Zen - samengesteld. Bestel nutijdelijk een proefpakket voor maar €9,-.www.jonesbrotherscoffee.com/nl

  SHOPPING/NEWSSHOPPING/NEWS

  LEZERSACTIEMaak kans opdeze paperback van Rob Droog De inhoudvan de individuelebewustzijnslijn is de voedings-bodem waarin jijen je leven terechtkomen en die bepaalt wat wel of niet kan gaangroeien. Hoe meer we dat beseffen, hoe meer we de zin van het levenkunnen begrijpen. Dáár gaat dit boek over...

  LEZERSACTIE

  Stuur je adresgegevens o.v.v. #JIJ naar[emailprotected] in je mailtje ook even de redenwaarom jij graag kans wil makenop één van deze boekjes van ClaudiaKoehoorn.

  Maak kans op dit boekjemet krachtige quotesvoor vrouwen Eenklein boekje dat je in je tas kunt stoppen, vol quotes die je opfleuren, kracht en lef geven, motiveren en inspireren. Waardoor jeweer beseft dat JIJ ertoe doet. Auteur en coach Claudia Koehoornliet het boekje prachtig illustreren door Studio Pioen. Het boekjeis verkrijgbaar viawww.jouwtransformatie.nl en in deboekhandel.

  Aangenaam leven,

  heerlijk genietenLEKKER LUNCHEN

  Dankzij de verschillende lunchverpakkingen van Mepal kun jealtijd je favoriete maaltijd meenemen. De artikelen sluiten

  goed af en zijn makkelijk schoon te maken. Een lunchpot vooryoghurt met apart deksel voor verse muesli, een snackbox met

  bestek en veel meer. Mepal heeft het! www.mepal.com/nl

  Hoe meer we dat beseffen, hoe meer we de zin van het

  LEZERSACTIE

  De inhoud van de individuelebewustzijnslijn is de voedings-bodemwaarin jij en je leven terechtkomen en die bepaalt wat wel of nietkan gaan groeien. Hoe meer we dat beseffen, hoe meer we de zin vanhet

  wat wel of niet kan gaan groeien.

  Like de Facebookpagina van België Bruist en van de glossy uitjouw regio. Tag je vrienden in dit bericht, zodat zij ook op dehoogte zijn van deze leuke actie! Of stuur je gegevens o.v.v.#ROBDROOG naar [emailprotected]

  Maak kans op dit boekjemet krachtige quotes

  Een klein boekje dat je in je tas kunt stoppen, vol quotes

  genieten

  LEKKER VOOR HET MILIEU Jones Brothers Coffee heeft 100%plantaardige, composteerbare koffi ecapsules op de markt gebracht.De Jones Brothers Coffee Roast-master heeft 5 rijke melanges -Noir, Gigolo, Enigma, Revive

  www.jonesbrotherscoffee.com/nl

  ZYXWV

  UTSRQPO

  (Video) Use Up Your Stash - 12 Envelopes in Less than 30 Minutes - Mass Make Ephemera - Quick/Easy Tutorial

  NMKJIH

  GFEDCBA

  12

 • Bij N-Joy by Yasmin hechten ze heel veel belang aan de productenwaar ze mee werken en kiezen ze heel bewust voor REDKEN en Oway.Alle REDKEN en Oway producten zijn duurzaam en zeer zuinig ingebruik. Vraag ons om meer informatie want voor iedereen isereen passend product in het gamma.

  Het is telkens een hele belevenis als je bij Yasmin bentgeweest. Van begin tot einde totale ontspanning en een kapsel waarik alleen maar van kon dromen. Ze luisteren echt naar je wensen,een plezier om naar de kapper te komen!

  Miki

  Moerstraat 6, ‘s Gravenwezel | 03 430 68 06 |www.n-joybyyasmin.be

  PLEZIER IN HET KAPPEN!

  BELEGGEN INSIERADEN EN JUWELEN,EEN INTERESSANTEINVESTERINGVerwerking ‘oud goud’ - Hersteldienst oude en antiekeklokken - Maatwerk met origineel design is mogelijk

  goudsmid en juwelier

  Paul Van der AuweraAugustijnslei 10 - 2930 Brasschaat - T 03 65217 77

  GSM 0497 62 15 62 - [emailprotected]

  BELEGGEN INSIERADEN EN JUWELEN,EEN INTERESSANTEINVESTERINGVerwerking ‘oud goud’ - Hersteldienst oude en antiekeklokken - Maatwerk met origineel design is mogelijk

  goudsmid en juwelier

  Paul Van der AuweraAugustijnslei 10 - 2930 Brasschaat - T 03 65217 77

  GSM 0497 62 15 62 - [emailprotected]

  BELEGGEN INSIERADEN EN JUWELEN,EEN INTERESSANTEINVESTERINGVerwerking ‘oud goud’ - Hersteldienst oude en antiekeklokken - Maatwerk met origineel design is mogelijk

  goudsmid en juwelier

  Paul Van der AuweraAugustijnslei 10 - 2930 Brasschaat - T 03 65217 77

  GSM 0497 62 15 62 - [emailprotected]

  BELEGGEN INSIERADEN EN JUWELEN,EEN INTERESSANTEINVESTERINGVerwerking ‘oud goud’ - Hersteldienst oude en antiekeklokken - Maatwerk met origineel design is mogelijk

  goudsmid en juwelier

  Paul Van der AuweraAugustijnslei 10 - 2930 Brasschaat - T 03 65217 77

  GSM 0497 62 15 62 - [emailprotected]

  Verwerking 'oud goud' - Hersteldienst oude en antieke klokken -Maatwerk met orgineel design mogelijk

  Augustijnslei 10, 2930 Brasschaat03 652 17 77 | 0497 62 1562

  [emailprotected] | www.klokstuk.be

  15

 • DITJES/DATJES

  Steun jij Movember door je snor te laten staan uit solidariteitmet de strijd tegen prostaatkanker en teelbalkanker? Ga naarbe.movember.com en kijk wat jij nog meer kunt doen. 4 november isjouw dag! Het is dan namelijk de dag van de onbekende held. 13november is het World Kindness Day. Doe (niet alleen die dag) eensextra lief tegen elkaar, wie weet krijg jij dan zomaar een glimlachterug. Geboren in november? Dan ben je waarschijnlijk erg gesteldop je privacy en op tijd voor jezelf. 27 november is het weer BlackFriday. Dé dag om te shoppen met korting. Echt wild uit de vrijenatuur mag de naam Jagerstrots dragen. Als je overdag meer energienodig hebt, kan een dutje van 20 minuten helpen. Is dat nietmogelijk, ga dan een stukje wandelen in de pauze.

  ZYXV

  UTSRQPO

  NMLKJIH

  GFEDCBA

  Haardhout WoensdrechtPostbaan 29 | 4645 RN Putte

  +31 (0)6 41 00 65 75[emailprotected]

  Haardhout-Woendrechtstreeft naar een complete en

  snelle levering van verschillende houtsoorten aan een scherpeprijs

  en een goede klantenservice.

  Bestel via de website en ik neem zo spoedig mogelijk contact metu op.

  Op afspraak:Dinsdag tot vrijdag vanaf 17.00 uur

  Zaterdag & zondag 08.00 - 20.00 uur

  Wij leveren uw bestellingtot in de houtopslag!

  Zelf ophalen kan op afspraak.

  Veilig Betalen via iDEAL of Bancontact

  WIJ LEVEREN UW BESTELLING

  TOT IN DE HOUTOPSLAG!

  In welkehoutsoort

  bent u geïnteresseerd?

  Bel ons!

  1716

 • Beide broers vullen elkaar qua capaciteit perfect aan; Erik issterk in het administratieve gedeelte, terwijl Patrick depraktische kant voor zijn rekening neemt. “Omdat het bedrijf,gestart door onze grootouders, al zo lang bestaat, weten we alsgeen ander wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Dieervaring benutten we graag om alles tot in de puntjes te regelen,voor zowel bedrijven als particulieren.”

  Persoonlijk en vertrouwd“We gaan altijd eerst ter plekke kijkenom de situatie goed te beoordelen. We nemen de tijd om door hethuis te lopen en je wensen te bespreken, waarna we een duidelijkeofferte opstellen.” Verhuizingen Meys draagt desgewenst niet alleenzorg voor het

  vervoer van je spullen. “We kunnen in principe alles uit handennemen. Denk aan het demonteren en monteren van je meubels, het in-en uitpakken van je spullen, het aansluiten van lampen en televisiein je nieuwe woning en het afvoeren van afval.”

  Bijna alles is mogelijkOok het verhuizen van speciale goederenals piano’s en biljarttafels is geen enkel probleem. Meubelbewaringbehoort bij Verhuizingen Meys eveneens tot de mogelijkheden. “Alsje wacht op de oplevering van je nieuwe woning is het bijvoorbeeldfi jn om je meubels tijdelijk op te slaan. We denken sowieso actiefmet je mee. Hoe lastig een situatie ook lijkt, met wat creativiteitvinden we er wel een oplossing voor!”

  SNEL EN ZORGELOOS VERHUIZEN?

  BRUISENDE/TOPPER

  particulieren.”

  Persoonlijk en vertrouwd“We gaan altijd eerst ter plekke kijkenom de situatie goed te beoordelen. We nemen de tijd om door hethuis te lopen en je wensen te bespreken, waarna we een duidelijkeofferte opstellen.” Verhuizingen Meys draagt desgewenst niet alleenzorg voor het

  WE DENKEN ACTIEF MET JE MEEOOK MET OPSLAG

  Verhuizingen Meys | Lage kaart 460 - 2930, Brasschaat | 03 65322 11 | [emailprotected] | www.meys.be

  SNEL EN ZORGELOOS VERHUIZEN?

  Verhuizingen Meys zag 75 jaar geleden het levenslicht. Inmiddelsstaat alweer de derde generatie aan het roer in de persoon vanbroers Erik en Patrick Meys, die het vak met de paplepel ingegotenkregen. “Na al die tijd hebben we nog steeds plezier in datgene watwe doen. We doen ons best om onze klanten tijdens de verhuizing

  zo veel mogelijk te ontzorgen.”zo veel mogelijk teontzorgen.”

  1918

 • RUIMTE NODIG? WIJ HEBBEN DE PLAATS!

  Lage Kaart 460 2930 Brasschaat | 03 651 30 30 |[emailprotected] | www.topstorage.be

  Bij de werkzaamheden voor hun bedrijf Verhuizingen Meys merktende broers Erik en Patrick Meys dat er een grote behoefte was aanopslagruimte. Ze grepen hun

  kans en richtten Topstorage op. Anno 2020 hebben zij debeschikking over maar liefst 9.000 m2 aan selfstorage ruimtes diebedrijven en particulieren voor korte

  of langere tijd kunnen huren.

  “De redenen om een selfstorage ruimte in gebruik te nemen, zijnheel verschillend. Sommige mensen hebben opslag nodig voorseizoensgebonden spullen als ski’s en surfplanken, anderen zoekeneen plek voor meubels waar ze geen afstand van kunnen doen. Het isgewoon prettig om een extra schuur of kelder tot je beschikking tehebben. We hebben ook klanten die hier hun pakketten latenbezorgen. Die halen ze dan op een later moment op. Het is tevensmogelijk om pakketten vanaf je unit te laten vertrekken. Wij zorgenervoor dat de koeriersdienst deze in ontvangst kan nemen.”

  Groot en kleinDe units zijn beschikbaar in verschillendeformaten; van 1 tot 200 m2. Uiteraard zijn ze schoon en goedbeveiligd middels een toegangs-controlesysteem encamerabeveiliging. Je kunt er 7 dagen per week, van 6.00 tot 23.00uur, terecht. “Van tevoren kun je een kijkje komen nemen bij deunits. In overleg kijken we wat je nodig hebt. Blijkt een grotereunit uiteindelijk toch meer geschikt te zijn, dan regelen we datgewoon. We geven ook advies hoe je je spullen het beste kuntstapelen, zodat je de beschikbare ruimte optimaal benut.”

  Persoonlijke serviceHet moge duidelijk zijn: Persoonlijkeservice staat bij Topstorage voorop. “We kennen dan ook bijna alonze klanten bij naam. Heb je geen tijd of zin om zelf je spullenvanuit je unit naar huis te vervoeren? Omdat we ook eenverhuisbedrijf hebben, is ook dat zo gepiept!”

  VERHUIZEN OF OPSLAANPERSOONLIJKE SERVICE STAAT ALTIJDVOOROP!

  BRUISENDE/TOPPER

  20

 • DBINNEN/BUITEN

  D Mona is negen jaar als haar moeder bij een auto-ongelukoverlijdt. Haar vader krijgt al snel een nieuwe vriendin die hetgezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Monamaakt er op haar manier maar het beste van, ook al gaat dat tenkoste van zichzelf. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste bestom iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat dewereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft ineigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkigleven te kunnen leiden. KOM HIER DAT IK U KUS is vanaf 4 novemberte zien in de bioscoop.

  FILMPJE KIJKENKOM HIER DAT IK U KUS

  Zit het weer niet mee of heb je gewoon zin in een dagje uit?Breng dan vlug een bezoek aan Plopsa Indoor Hasselt, hetallereerste overdekte attractiepark in België. Hier zorgen meer dantwintig binnenattracties gegarandeerd voor heel wat urenbinnenpret! En ook bij mooi weer is het aangenaam vertoeven inPlopsa Indoor Hasselt, want in de Buitenzone kun je enkele leukewateractiviteiten vinden zoals de Dansende Fonteinen of de K3Brandweer-molen! Wie wil kennismaken met Kabouter Plop en zijnvrienden en vriendinnen is hier op de juiste plaats en dagelijksbeklimt Bumba het podium van het amfi theater. Kijk voor meerinformatie op www.plopsaindoorhasselt.be.

  AGJE UITPLOPSA INDOOR HASSELT

  ZYXWV

  UTSRQPO

  NMLKJH

  GFEDCBA

  BOEKJE LEZEN DIRK ZEELENBERG Het grote publiek kent acteur DirkZeelenberg onder andere van hit-series als AllStars en Divorce.Sinds vijf jaar is Dirk - zelf al achtien jaar gelukkig met Suus envader van driekids - ook actief als trouw ambtenaar.Deliefde vormt een rode draad door zijn leven. Niet zo vreemddus dat ook

  zijnnieuwe boek - Ode aan de liefde - daaraan is gewijd.Het zijn ontroerende, hilarische en herkenbare verhalen over gelukin de liefde. Hoe Dirk zich uit diepe dalen omhoogtrok, vertelt hijin Niet bepaald een succesverhaal. Met persoonlijke ontboezemingenspoort hij lezers op optimistische wijze en met humor aan, hunintuïtie en verlangens te volgen. ODE AAN DE LIEFDE en NIET BEPAALDEEN SUCCESVERHAAL zijn verkrijgbaar in de boekhandel.

  Samen met de Sint is DeliFleur

  de vriend van elk kind

  Verhoevenlei 142, Brasschaat | 03/651.24.84 | www.delifleur.be

  23

 • Garage Gwijde | Ertbrandstraat 173 - 177, Kapellen03.664.25.65 |www.gwijde.com

  Familiale garage met kennis van Japanse merken Wij zijn eenfamiliale garage die al vele jaren gekend is in de regio, met denaam Gwijde. Van generatie op generatie geven we onze kennis door.Zo willen we ons familiaal karakter blijven behouden. Hetonderhouden van Japanse merken (o.a. Mazda, Suzuki en Isuzu) willenwe ook behouden.

  Onze kennis van de Japanse merken is zo enkel groter geworden.Ons oorspronkelijk merk was Nissan, waarmee we 50 jaar ervaringhebben. Maar we willen iedereen verder helpen. Andere merken zijndan ook zeker welkom voor onderhoud, herstellingen ofcarrosserie.

  Wij gaan samen met u op zoek naar de gepaste wagen, volgens uwwensen en budget. Een overnameprijs, een recyclagepremie of decondities bespreken we samen.

  “Auto’s en techniek zitten bij ons in het bloed, heel de familieis terug te vinden in de garage; ouders, kinderen, schoonzoon,kleinkinderen en aangenomen kinderen. Zoals bij velen, gaat ook bijons de kennis en de passie over van generatie op generatie.”

  “We zorgen voor u en uw wagen, met hart en ziel. U bent ook eendeel van onze familie.”

  Als familiale garage van de regio zorgen we voor:- persoonlijkcontact- bespreken en overlopen wat u wenst- wederzijds begrip enrespect- zoeken naar de gepaste oplossing / match voor u- hetrijden naar de technische controle- geen onverwachte rekeningen, webespreken het samen

  Bereid je interieur voorop een warme, knusse

  en sfeervolle herfst!

  Bereid

  Van gordijnen tot behangpapier en tapijt... Gorlima staat u bijgedurende het hele proces.

  Gorlima staat er op

  elke klant een persoonlijke service geven met oogvoorkwaliteitsvol werk.

  Het doel van Gorlima is hun

  klanten geven wat ze willen ende juiste sfeer te creërenin hun leef-

  ofwerkruimte. Of u nu een ruimte bij u thuis

  wilt decoreren of het interieur op kantoor wilt opsmukken…

  De herfst is in aantocht, dit betekent dat het tijd is om hetinterieur weer extra warm en gezellig te maken.

  Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  KLEURENDe herfst is het ultieme seizoen waarbij in de natuurveel warme tinten naar voren

  komen. Rode, bruine en koperkleurige tinten. Daarnaast zien wedit seizoen de natuurlijke tinten en materialen als blijver in hetinterieur. Prachtige kleuren die je op

  veel verschillende manieren kan laten terugkomen in jouwinterieur. Denk aan een mooie, grote, gebreide plaid op je bed,stoere accessoires, kussens en een wollig vloerkleed. Allemaalspullen die je ook heel eenvoudig per seizoen kunt wisselen.

  TEXTURENOmdat het buiten zo koud aanvoelt in de herfst, is hetfi jn om binnen met

  verschillende texturen te werken en zo warmte te creëren. Vanbehangpapier tot tapijt. Gorlima heeft een ruime keuze in haarshowroom beschikbaar.

  VERLICHTINGSfeer wordt grotendeels bepaald door licht. Goedeverlichting speelt dus een

  hele belangrijke rol in huis, vooral als het snel donker wordt.Combineer daarom verschillende soorten lampen, hanglampen,vloerlampen en tafellampen

  wantsfeerverlichting is erg belangrijk in dezeperiode.

  Wij verwelkomen je graag. Zo kunnen wij samen bekijken hoe wejouw huis sfeervol kunnen inrichten deze herfstperiode.

  Tot binnenkortStatiestraat 18, 2920 Kalmthout03/ 667 41 73 |[emailprotected]

  www.gorlima.be

  Linda en Marcvan Gorlima

  staan voor u paraat.

  25

 • 1. Floral Collection Rose van 4711, € 19,95 www.4711.com2. MyWay van Giorgio Armani, vanaf € 71,- www.douglas.nl

  3. Shalimar Philtre van Guerlain, vanaf € 103,- www.guerlain.com4. Wonderlust Eau de Voyage van Michael Kors, vanaf € 57,-www.douglas.nl

  5. Balmain x Trudon geurkaars, vanaf € 110,- www.babassu.nl6.Saffron Superfl uide van Les Eaux Primordiales, € 250,-www.retreat.nl

  1 6

  5

  Cred

  its: I

  ngrid

  Bur

  ger v

  oor w

  ww.c

  olor

  stor

  ies.

  nl

  2

  3

  De geur van dit seizoen

  6

  3

  4

  7. Baldessarini Signature Eau de Toilette, vanaf € 55,-www.baldessarini-fragrances.com8. Replica By the Fireplacegeurkaars van Maison Margiela, € 50,- www.debijenkorf.be

  9. Angel’s Share van Kilian, vanaf € 180,- www.debijenkorf.be10. Le Male Le Parfum Eau de Parfum Intense van Jean Paul Gaultier,vanaf € 76,50 www.iciparisxl.be

  11. Lucht van Zeeman, € 4,99 www.zeeman.com12. Idôle L’Intensevan Lancôme, vanaf € 66,- www.lancome.com

  BEAUTY/NEWS

  8

  7

  11

  12

  9

  De geur van dit seizoenBij een nieuw seizoen horen nieuwe geurenennatuurlijk ook prachtige geurkaarsen. Ga je voor warm,oriëntaals en intens of toch liever voorwat bloemiger offrisser? Keuze genoeg!

  12

  9101010

  ZYXWV

  UTSRQPO

  NMLKJIH

  GFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDCBA

  2726

 • Deuren en ramen op maat?

  Bredabaan 1026, Schoten 03 889 81 [emailprotected] |www.ferenco.be

  Onze stijlvolle smeedijzeren producten zoals ramen en(binnen)

  (Video) Episode 203: At Your Side Virtually! Design a bed scarf / bed runner

  deuren geven je woning, kantoor en andere (bij)gebouwen een

  exclusieve look. Dit kan zowel in klassieke, landelijke ofstrakke

  moderne woningen geïntegreerd worden. Wij hebben enkele

  standaardmaten in huis doch wordt 95% van onze bestellingen opmaat gemaakt na professionele

  opmeting door één van onze specialisten ter zake.

  Kijk op onze website voor meer informatie of bezoek eens

  onze showroom!

  Bredabaan 10262900 Schoten

  T: 03 889 81 [emailprotected]

  Parket- en gietvloerenBinnendeuren

  Smeedijzeren ramen & deuren

  BEZOEK ONZE SHOWROOM Ives Meulemans

  Deuren en ramen op maat?

  Deze maand gratis plaatsing van uw deuren t.w.v. € 150,-perdeur

 • TOTAL BEAUTY CONCEPTIn dit productgamma ligt de focus op merkenmet door-gedreven, bewezen kwaliteit en expertise. Alstotaal-leverancier staan ze graag voor je klaar met professioneeladvies. Niet enkel over producten, maar ook over professioneleopleidingen en trainingen door gediplomeerde trainers.

  TOTAL BEAUTYWil jij professioneel aan de slag in de beautybranche? Neem dan vandaag nog contact op met de professionals vanTotal Beauty Concept! Ze staan te popelen om jou onder te dompelenin de wereld van ware schoonheid.

  Er kunnen mooie dingen ontstaan wanneer krachten wordengebundeld. Dat wordt bewezen door Caroline en Yves. Deze tweeprofessionals zijn beiden al jaren actief in de beauty branche. Uitervaring weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om goedeproducten te gebruiken. Daarbij willen ze mensen graag van a tot zkunnen helpen. Daarom opende ze samen Total Beauty Concept.

  Offi cieel verdeler België en Luxemburg LCN | Offi cieelverdeler B-Selfi e België en Nederland Offi cieel verdeler NannicBelgië

  CONCEPT

  Total Beauty Concept helpt en ondersteunt je graag in de verdereuitbouw van jouw instituut!

  Total Beauty Concept BVVaartdijk 15 3/V2, 2960[emailprotected] +32 3 291 4986www.totalbeautyconcept.be

  TOTAL BEAUTY

  TOTAL BEAUTY SALONDoor jarenlange ervaring in decosmeticabranche en het zelf runnen van meerdereschoonheidsinstituten, treden we graag op als jouw beautyconsultant. Je kunt bij Total Beauty Salon terecht voor manicure,pedicure, gelaatsverzorging, permanente make-up, laserontharing enlichaamsverzorging. Als geen ander kennen we het dagelijkse reilenen zeilen in de sector. Het team in ons salon staat dan ook klaarmet professioneel advies voor jou. Tevens kan je in Schilde alleproducten testen en verkrijgen.

  Total Beauty SalonTurnhoutsebaan 322, 2970 Schilde[emailprotected]+32 476 62 42 18www.totalbeautysalon.be

  en lichaamsverzorging. Als geen ander kennen we het dagelijksereilen en zeilen in de sector. Het team in ons salon staat dan ookklaar met professioneel advies voor

  Offi cieel verdeler België en Luxemburg LCN | Offi cieelverdeler B-Selfi e België en Nederland Offi cieel verdeler NannicBelgië

  SALON

  WIL JIJ PROFESSIONEEL AAN DE SLAG IN DE BEAUTY BRANCHE?

  Total Beauty Concept helpt en ondersteunt je graag in de verdereuitbouw van jouw instituut!

  30

 • Wij leveren en herstellen computers, notebooks, tablets,randapparatuur en IP-camera's.

  Ik wil gewoon dat ie het doet!Dream PC | De gepaste oplossingvoor jouw probleem! Opkuissessie (groot onderhoud)

  Voor particulieren (incl. BTW): • tijdelijke bestandenverwijderen • bureaublad opruimen • programmalijst opschonen •opstartprogramma’s nalopen • opstart service nalopen • volledigevirusscan • malware scan • drivers nalopen • Windows updates (geenupgrades) • koelers propers maken

  Ik wil gewoon dat ie het doet!

  33

 • WILD, JE MOET ERVAN HOUDEN

  Doe eens lekker wild!

  Het culinaire wildseizoen is weer in volle gang. Hoewel verswild tegenwoordig gewoon het hele jaar door verkrijgbaar is, vormthet ‘oude’ wildseizoen nog steeds

  een van de belangrijkste culinaire seizoenen.

  BRUIST/HORECA

  Zin gekregen in een lekker stukje wild? Op www.belgiebruist.bevind je zeker een slager bijjou in de regio bij wie jeterechtkunt voor een goed stuk wild.

  Voor de meeste restaurants loopt dit seizoen van half oktober -wanneer de jacht op haas en fazant wordt geopend - tot het eindevan het jaar. De wat zwaardere wildgerechten smaken nu eenmaal hetbest als het buiten wat kouder is. Een goed glas rode wijn erbij ofeen lekker donker biertje en het is genieten geblazen. Wild optafel doet het eigenlijk altijd goed!

  Over smaak valt niet te twistenJe moet wel van de smaak van wildhouden. Niet iedereen is namelijk liefhebber van die typischewildsmaak. Een onderscheidende en aromatische smaak die ontstaatdoordat de dieren in de vrije natuur leefden waar ze volop bewegingkregen. En waar ze hun eigen eten bij elkaar scharrelden, bestaandeuit bladeren, gras, vruchten en kruiden. Gekweekt wild heefttrouwens een iets minder uitgesproken smaak. Net zoals hun wildesoortgenoten hebben ook zij tijdens hun leven volop deruimte, maar desondanks zijn hun leef -

  omstandigheden anders, wat van invloed is op de smaak. Maar voorwie de smaak van ‘wild’ wild net iets te sterk is, kan gekweektwild dus wel een goed alternatief zijn.

  Vastgelegd bij wetHoewel de meeste restaurants nog vasthoudenaan het traditionele wildseizoen (dat ze tegenwoordig ook wel hetculinaire wildseizoen noemen), zijn vandaag de dag het hele jaardoor wildgerechten verkrijgbaar, alleen niet alle soorten wild ophetzelfde moment. Het is namelijk wettelijk vastgelegd wanneer erop bepaalde diersoorten gejaagd mag worden. In het geval van dehaas en de fazant is dat conform het traditionele wildseizoen, dusvan 15 oktober tot en met 31 december. En voor wild zwijn enhert loopthetseizoen dit jaar van 1 augustus tot en met15maart. Zo kent elke soort wild zijn eigen seizoen. Eengoede slager kan je hier ongetwijfeld meer over vertellen.

  34

 • VERS VLEESElk stuk vlees voldoet uiteraard aan de strengstekwaliteits-eisen. Keurslager De Meulder werkt enkel met productenmet een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond waarbijonze jarenlange ervaring resulteert in het huidige assortiment.Slager Jan De Meulder is heel selectief in aankoop van vers vleesen koopt steeds topkwaliteit. Hij laat het vlees rijpen op eentraditionele manier, waardoor het zachter en smaakvoller wordt. Inons aanbod ligt de nadruk op hoogwaardige producten.

  DRY-AGED BEEFDry-aged beef is rundsvlees dat droog gerijpt wordtin een speciale rijpingskamer bij een temperatuur net boven hetvriespunt en een vochtigheid van 70%. Dry aging kost natuurlijktijd en werk en dat vertaalt zich ook in de prijs. Noem het gerusteen exclusief product. Dry aging duurt weken en het is ook deoudste manier om vlees te rijpen. Het levert extreem mals vlees opmet een dieprode kleur.

  BEREIDE GERECHTENIndien u niet veel tijd of zin hebt om zelf tekoken, kunt u bij ons terecht voor onze huisbereide gerechten.Telkens zorgen we voor een gevarieerd en afwisselend aanbod zodat uzich geen zorgen hoeft te maken. Al onze gerechten zijn makkelijkop te warmen.

  CHARCUTERIEOnze slagerij biedt voor iedereen wat wils. We hebbeneen ruim aanbod van verse charcuterie en vleeswaren.Keurslager DeMeulder voorziet buiten vers vlees ook lekkere en versevleesbereidingen voor tussen de boterham. Elk stukje charcuteriewordt met de nodige kennis door vakmensen voor u bereid enversneden.

  Keurslager De Meulder bestaat uit het beste team vakmensen dat umet de glimlach en raad het lekkerste kan aanbieden.

  Specialist gerijpt Europees rundvlees met een groot assortimentvleeswaren.

  Dagverse salades en warme gerechten uit eigen keuken.

  En... Keurslager De Meulder staat bekend

  om zijn preparé!

  We heten u van ganse harte welkom in onze verbouwde winkel.

  KOM LANGS

  EN BEWONDER

  ONZE NIEUWE

  WINKEL

  Brasschaat-centrum

  Kwaliteit elke dag opnieuw!

  Dagelijks bieden we u een ruim assortiment van vers vlees aan.Hier wordt door ons

  persoonlijk telkens de beste kwaliteit

  uitgekozen.

  Bredabaan 443, Brasschaat | 03 / 651 86 08 |www.keurslager-demeulder.be

  HERTENKALFFILET IN COGNACSAUS

  Bereiding 40 min1 Marineer de hertenkalffi let in de wijn metde

  jeneverbessen, de tijm, de peper, de gehakte ui en dekleingesneden wortel, gedurende 12 uur in de koelkast.

  2 Zeef de marinade en laat de fi lets uitlekken.3 Kook demarinade ongeveer 10 minuten op een laag vuur

  en voeg hieraan de veenbessencompote toe.4 Verwarm de boter ineen pan en bak hierin de

  hertenbiefstukken aan beide zijden bruin (reken 3-4 minuten aaniedere kant).

  5 Neem de fi lets uit de pan en laat ze 5 minuten rusten.6 Blusde bakboter met de marinade en de cognac en

  breng dit al roerende aan de kook.7 Serveer de hertenkalffi letsmet de cognacsaus. Bestel tijdig je wild bij je Keurslager.Gebraden spruitjes

  en kroketjes zijn er heel lekker bij. Drink er stevigebourgognewijn bij of een betere bordeaux.

  Ingrediënten 4 personen4 hertenkalffi lets

  van ± 120 g3½ dl rode wijn

  6 jeneverbesseneen takje verse tijm

  gemalen peper1 ui, gehakt inkleine stukjes

  1 wortel3 el veenbessencompote

  40 g boter 2 el cognac

  Keurslager De Meulder bestaat uit het beste team vakmensen dat umet de glimlach en raad het lekkerste kan aanbieden.

  GRATIS FLES WIJNbij aankoop v.a. 500 gr hertenkalffi let

  geldig van 9 t/m 22 nov. 2020(La Colonia Malbec t.w.v. €9,-)

  36

 • Terug in je kracht met Trauma Sensitive Yoga

  Trauma sensitive yoga is een vorm van yoga die gericht is op debehandeling van complexe trauma’s of chronische, onbehandelbarepost trauma-tische stressstoornis (PTSS). Deinterventie isoorspronkelijk ontwikkeld in Amerika. Esthervan der Sande,oprichter van Trauma Sensitive Yoga Nederland, maakt zich er hardvoor om ook in de Benelux de bekendheid te vergroten.

  0031 (0)6 - 1148 50 57 [emailprotected]www.traumasensitiveyoganederland.com

  Esther van der Sande is erkend bij de

  trainingsfaculteit van TCTSY & The Center for Trauma

  and Embodiment at JIR in Boston.

  Terug in je kracht met Trauma Sensitive Yoga

  “Mensen die langdurig met een trauma rondlopen, krijgen op eenbepaald moment in hun leven vaak last van aan stress gerelateerdeklachten, angsten en depressie”, vertelt Esther. “Trauma sensitiveyoga kan deze klachten aanzienlijk verlichten.”

  Van buiten naar binnen“Bij trauma sensitive yoga maken wegebruik van een aantal kernelementen uit de traditionele Hathayoga. Je voert één-op-één of in kleine groepjes eenvoudige fysiekeoefeningen uit. Zonder aanraken en zonder dat er gesproken hoeft teworden. Het gaat er niet om dat je de bewegingen correct uitvoert,maar om hoe je het beleeft; we richten de aandacht naar binnenzodat je in contact komt met je emoties. Binnen een veilige,vertrouwde omgeving word je bovendien gestimuleerd zelf de leidingte nemen over je eigen lichaam. Zo krijg je weer een gevoel vancontrole en komen lichaam en geest weer met elkaar in verbinding testaan.”

  Meer informatie over privé consulten, psychotherapie ofEMDR-behandelingen kun je vinden op de websiteTraumaSensitiveYogaNederland.com. Je kunt ook een mail sturen naar[emailprotected]

  Hartegroet! Esther 39

 • Openingsuren winkel en tea room:Di-Vr: 10:00 - 18:00Za: 09:00 -17:00Zo-Ma: gesloten

  Donksesteenweg 246, [emailprotected] 03/64505 12www.patisseriecharlotte.be

  BENT U ER KLAAR VOOR? ONS NIEUWE HERFST-ASSORTIMENT IS ER!

  Deze herfst verwarmen we jullie graag met onze nieuwedessertjes! Heerlijk winters gebak met karamel, noten, peer,appel... Noem maar op, voor ieder wat wils. En ook voor detake-away gerechtjes kan u nog altijd terecht bij ons.

  Neem een kijkje op onze website om ons volledige assortiment teontdekken.

  “Wij verdelen en plaatsen tanken, stelen en borstels van hetmerk X-line, een transporttank met alle benodigdheden of eencomplete tank om zelf osmosewater te kunnen aanmaken. We makengraag tijd voor een demo of vrijblijvende offerte.

  Voor de particulieren die leven onder het motto 'alles wat wezelf doen, doen we beter', hebben wij ook alle

  Om goede poetsresultaten te verkrijgen, zijn we graag in hetbezit van de juiste materialen en producten. Onder dit motto hebbenwe OSMOSERVICE opgestart: een winkel voor de particulieren enzelfstandigen die graag werken met professionele en betaalbarematerialen en producten.

  Openingsuren winkelDinsdag en donderdag

  09:00 tot 17:00 Zaterdag van 09:00 tot 12:00

  Reinigen met osmosewater

  materialen en producten. Vooral voor de osmosebewassing hebbenwij de ideale oplossing.

  Voor u ontwierpen wij een trolley waarmee u zelf met osmose uwramen, rolluiken, pergola's en auto's kan wassen zonder strepenachter te laten of halsbrekende toeren uit te moeten halen. Metonze trolley op 220V of met een 12V accu is dit kinderspel. U kanop de begane grond blijven staan en zo uw ramen op de verdiepingzonder probleem wassen.”

  www.osmoservice.be Abtsdreef 127 Stabroek | 0472/33 14 88 |[emailprotected]

  Professionele ramenwassers of poetsbedrijven kunnen bij onsterecht voor alle traditionele materialen van bv. Unger, Ettore,Vikan, en meer! Maar ook voor alle materialen t.b.v.osmosebewassing.

 • in

  OU

  TDO

  OR

  FU

  RNIT

  URE

  WAALWIJK

  Mooie comfortabele en betaalbare tuinmeubelen. Een kleurrijkecollectie met oog voor detail.Design meubelen voor ieder budget.Kom naar onze mooie showroom en laat u informeren eninspireren!

  SHOWROOM WAALWIJKTUINTRENDProf. Lorentzweg 18,5144NP WaalwijkTheNetherlands

  @[emailprotected][emailprotected]

  @[emailprotected]

  Bellevue low dining set, gepoedercoat aluminium framegecombineerd met teakhout. De tafel is 240 x 100 x 67 cm. De bankenzijn 200 cm breed.

  Modulaire loungeset CALMA, bestaande uit chaise longue links enrechts 231 x 88,5 cm, hoekdeel 88,5 x 88,5 cm, recht-hoekige tafel137 x 88,5 cm, vierkante tafel met kussen, te gebruiken als poef88,5 x 88,5 cm. Tussenstuk 88,5 x 88,5 cm, ook te gebruiken alslosse stoel. Poef en tussenstuk samen te gebruiken als 1 persoonsligbed.

  Michigan 4-delige loungeset. Gepoedercoat aluminium met polywood(teak kleur). Hoekopstelling 249 x 249 cm, tafel 80 x 80 cm. Dezeset is eenvoudig zelf te monteren.

  inO

  UTD

  OO

  R F

  URN

  ITU

  RE

  WAALWIJK

  Mooie comfortabele en betaalbare tuinmeubelen. Een kleurrijkecollectie met oog voor detail.Design meubelen voor ieder budget.Kom naar onze mooie showroom en laat u informeren eninspireren!

  SHOWROOM WAALWIJKTUINTRENDProf. Lorentzweg 18,5144NP WaalwijkTheNetherlands

  @[emailprotected][emailprotected]

  Bellevue low dining set, gepoedercoat aluminium framegecombineerd met teakhout. De tafel is 240 x 100 x 67 cm. De bankenzijn 200 cm breed.

  Modulaire loungeset CALMA, bestaande uit chaise longue links enrechts 231 x 88,5 cm, hoekdeel 88,5 x 88,5 cm, recht-hoekige tafel137 x 88,5 cm, vierkante tafel met kussen, te gebruiken als poef88,5 x 88,5 cm. Tussenstuk 88,5 x 88,5 cm, ook te gebruiken alslosse stoel. Poef en tussenstuk samen te gebruiken als 1 persoonsligbed.

  Michigan 4-delige loungeset. Gepoedercoat aluminium met polywood(teak kleur). Hoekopstelling 249 x 249 cm, tafel 80 x 80 cm. Dezeset is eenvoudig zelf te monteren.

 • Op natuurlijke manier vet verwijderen?

  Natural beauty by nathalieBerkenlaan 1, Sint-Job-in’t-Goor047785 14 43 | [emailprotected] meer info en foto’sresultaten: www.naturalbeautysalon.be

  Natural beauty, vroeger gekend als Nailstyle, is al jaren actiefin de

  schoonheidsbranche. Ons team bestaat uit:

  Nathalie, zaakvoerder, reeds 20 jaar actief en gespecialiseerdin oa wimperextensies

  met meerdere masterdiploma’s, acrylnagels en gediplomeerd ikariskin expert.

  Marie, die ook al enkele jaren meedraait in ons team engediplomeerd wimperstyliste

  en ikari skin expert is. We werken ook met ikari. En met onshuidanalyse toestel kunnen we u ook producten voor thuis op

  maat van uw huid meegeven. Caroline komt ons team telkens op

  dinsdag aanvullen, en is gespecialiseerd in pedicures, gelaat enontharingen.

  Ook Ellen van de laserclinique komt hier enkele dagen per maandlaseren. Zij streeft

  met haar laserclinique ook steeds naar de beste en allernieuwsteapparatuur die

  zich uit in resultaat.

  Kortom we staan klaar voor u, om u op de beste manier te helpenin verschillende facetten van de schoonheidsbranche.

  Tijdens deze behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren envervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam afgevoerd.Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geenhersteltijd.

  Een wetenschappelijke onderbouwde techniek. Snelle, eenvoudigeen veilige behandeling. Pijnloos en zonder operatie. Kortom, eenunieke behandeling met betoverende resultaten!

  Op natuurlijke manier vet verwijderen?

  Cryolipolyse is een revolutionaire afslankmethode in België.

  MEGA DEALbij aankoop abonnement krijgt u al u sessiesaan promoprijzen

  PROMOPRIJZEN

  VOOR

  NA

 • MAATKASTEN MET OOG VOOR DETAILVanaf de eerste stap die je zet inde toonzaal van Meubelmakerij Van Den Heuvel op de Leugenberg inEkeren, voel en zie je dat hier mensen met passie voor het vakbezig zijn.

  Meubelmakerij Van Den HeuvelLeugenberg 72, Antwerpen - Ekeren03664 18[emailprotected]ij.be

  Nood aan, of zin in nieuwe kasten of een keuken, met optimalebenutting? Surf alvast even naar onze website:www.vandenheuvel-meubelmakerij.be, of kom langs in onze toonzaalmet uw plan of benaderende maten.

  Echtgenoten Johan en Christel zorgen zelf, samen met hun vastemedewerkers, reeds meer dan 29 jaar voor het MAATWERK van KASTEN,DRESSINGS, SLAAPKAMERS, KEUKENS- en BADKAMERMEUBELS, daar waar hetbedrijf reeds in 1974 door vader Van Den Heuvel werd opgericht.

  (Video) Create Opportunity with Clara Woods | ShopGoodwill.com

  Restaurant Brasserie 't Koetshuis Oud Broek 2, Stabroek

  0032-3-6058485www.brasserie-tkoetshuis.be

  In de schaduw van het fraaie kasteel van Stabroek en gelegenlangs drie wandelpaden biedt restaurant-brasserie ’t Koetshuis eenschitterende locatie om even halt te houden. Met zijn uniekhistorisch kader vormt het een innemend en ontspannen aanmeerpuntom op adem te komen en te genieten van de schitterendeomgeving.

  De keuken van ’t Koetshuis is zowel gericht op wandelaars diemet iets kleins lekker snel terug op krachten willen komen of meteen smakelijk biertje willen bijtanken, als op lekkerbekken dieuitgebreid willen tafelen. Het concept? Eerlijke keuken, pureingrediënten, wisselende suggesties en een ongedwongen sfeer.

  Als troefkaart beschikt ’t Koetshuis over een rustig en ruimterras dat de exclusieve locatie extra cachet geeft.

  Genieten in uniek historischkaderhistorisch HET

  WILDSEIZOEN IS WEER

  BEGONNEN!

 • GA JE VOOR SFEER OF IS WARMTE BELANGRIJKER?

  Benieuwd wat voor jou de beste keuze is? Op www.belgiebruist.bevind je heel wat ondernemers die je hierbij kunnen helpen. Ook bijjou in de regio.

  Lekker warm voor de haard... of toch een kachel?

  De koudste tijd van het jaar is aangebroken. Hoe korter enkouder de dagen buiten worden, hoe meer we het liefst binnenblijven cocoonen. Heerlijk weggekropen onder

  een dekentje voor de brandende haard of kachel.

  BRUIST/WONEN

  Met name in de wat oudere huizen kom je nog regelmatig eenklassieke open haard tegen. En er gaat niets boven de beleving vaneen echt houtvuur. Het geluid, de geur en de vlammen creëren elkekeer dat je de haard aansteekt een bijzondere sfeer in huis.Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven om een zelfdesoort sfeer te creëren.

  Warmte & sfeerZo veel alternatieven zelfs dat het lastig kanzijn om de juiste keuze te maken. Ga je voor een kachel of tochvoor een haard? En heb je liever een hout-gestookte of eengasgestookte of gewoon een elektrische? Bij het maken van dezekeuzes is het belangrijk om goed voor ogen te houden waar de kachelof haard voor jou aan moet voldoen. Gaat het bijvoorbeeld vooral omde sfeer of speelt ook de warmteafgifte een belangrijke rol? Zozijn haarden over het algemeen in de eerste plaats sfeermakers

  en daarnaast geven ze ook warmte. Terwijl bij een kachel hetaspect warmte juist voorop staat en sfeer net iets minderbelangrijk is.

  Keuzes makenNa die eerste keuze – tussen haard en kachel –volgen nog heel wat meer keuzes waarbij het vaak ook van belang isof je huis beschikt over een rook-kanaal of niet. Wil jebijvoorbeeld een vrijstaande kachel of toch liever eeninbouwexemplaar? En als je kiest voor een houtkachel, wil je er daneen met speksteen of ga je voor gietijzer? Is een pelletkachelwellicht een optie voor jou? Of ben jij meer van een cv-haard of-kachel? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uiteindelijk hangthet allemaal af van demogelijkheden in jouw huis en jouwpersoonlijke voorkeuren. In principe is er voor iedereen weleengeschikte haard of kachel te vinden zodat ook jij daarstraks heerlijk voor weg kunt kruipen.

  48

 • Gigi-V Beauty de Luxe | Eigenaren Alain en Gigi | 03.651.55.00 -0496.11.81.91 | Bredabaan 438 Brasschaat

  BIJBRUINEN IN DE HERFST?ZONNESTUDIO GIGI-V• Ergolinetoestellen

  • Steeds nieuwe lampen• Huidtype test• Nauwkeurige begeleiding •Australian Gold producten

  Verder kan u nog steeds terecht in ons schoonheidssalon voorgelaatsverzorgingen, gellac, ontharingen en spraytans vanMoroccan-tan.

  PILATES AND MORE...Oude Baan 125, Brasschaat

  +32 472 96 03[emailprotected]

  BEWUST MET JE LICHAAM

  OMGAAN

  PILATES & YOGASTUDIO WITH AN ATTITUDE!

  LESSEN WORDEN GEGEVEN IN KLEINE GROEPJES... ALLES CORONAPROOF!OPRESERVATIE!

  Bredabaan 471, 2930 Brasschaat | 0483/388 439 |[emailprotected] | D’atelier Hasmik

  Na jaren hard werken werd haar droom eindelijk werkelijkheid.D’Atelier Hasmik opende twee jaar geleden haar deuren inBrasschaat. Iedereen is welkom bij D`Atelier Hasmik en binnenkortis ook iedereen welkom voor de workshops.

  Voor meer informatie, kom langs in de winkel of bel0483-388439.

  Retouches bij Retouches bij D'atelier Hasmik

  Herstellingen • Strijkdienst • Naaigerief • Retouche • TextielHandmade • Workshops

  Nu ook

  Kom langs of maak eenafspraak

  Borduurwerk

 • Baillet Latourlei 30, 2930 Brasschaat | 0478 73 52[emailprotected] | www.approachingnature.be

  Bij Approaching Nature wordt er gewerkt met Rainpharma, een 100%Belgisch merk met natuurlijke huidverzorging van de aller-hoogstekwaliteit.

  Rainpharma producten zijn ook te koopbij CombideeBrasschaatBredabaan 225 - 2930 Brasschaat(Ook verkrijgbaar via dewebshop!)Check onze Facebook of Instagram-paginavoor de laatstenieuwtjes!

  Rainpharma ontwikkelde een natuurlijk en mild huid verzorgingsprogramma dat veilig en doeltreffend is voor élk huidtype. Gelaats-en lichaams verzorging voor een gezonde en stralende huid inbalans.

  ‘Een hi Rpam t,wi ne ns e!’

  [emailprotected] 2950 Kapellen

  RUITENWASSERIJ - SCHOUW- EN DAKGOOTREINIGINGTUINONDERHOUD -ONTMOSSEN TERRAS EN OPRIT

  LEEGMAKEN PANDEN - KLEINE KARWEIENREINIGING VAN ROLLUIKEN ENVERANDA'S

  ONDERHOUD PARKINGS, PLEINEN EN GARAGECOMPLEXEN

  reiniging van ramen,dakgoten, rolluiken

  en veranda’s

  [emailprotected]

  & 0473/70 86 81

  Iependreef 3 - 2950 Kapellen

  0473/70 86 81

  Geniet nu ook

  thuis van onze

  heerlijke

  gerechten!

  Bekijk het

  afhaalmenu op

  onze website.

  Kom gezellig eten in het groene Kalmthout!

  Het is weerwildseizoen!

  U kunt bij onsweer genieten van heerlijke wildgerechten.

  afhaalmenu op

  onze website.

  weer genieten van heerlijke wildgerechten.

  Beauvoislaan 104, Kalmthout | 03 294 8988 | 0474 69 28 58 |[emailprotected] | www.denbosduin.be

  Volg ons op social media @NederlandBruist en @BelgieBruist

  Volg ons op social media @NederlandBruist en @BelgieBruist

  B R U I S T

  B R U I S T

  NED

  BELGIE

  Vergeet nooitdat aardig zijn voor een anderniets kost

  Kortere dagen zijn best fi jn

  als je een keer je dag niet hebt

  53

 • Het WOW effectBoek een tour via www.blindwalls.gallery

  Wandeltour (c.a. 1,5 uur)We vertellen je alles over de murals inde binnenstad van Breda.

  De rondleidingen vinden buiten plaats en zijn geschikt voorgroepen.

  Fietstour (c.a. 2,5 uur)Stap met ons op de fiets en ontdek demurals in de wijken van Breda.Het WOW effect

  Boek een tour via www.blindwalls.gallery

  Wandeltour (c.a. 1,5 uur)We vertellen je alles over de murals inde binnenstad van Breda.

  De rondleidingen vinden buiten plaats en zijn geschikt voorgroepen.

  Fietstour (c.a. 2,5 uur)Stap met ons op de fiets en ontdek demurals in de wijken van Breda.

 • Ram 21-03/20-04Je bent niet bang om het hard te spelen, maar alsje niet oppast, kan je iemand die je liefhebt kwetsen.

  Stier 21-04/20-05De energie van deze maand zal de voordelen vanbeweging versterken. Zorg er ook voor dat je voldoende vitamines enmineralen binnenkrijgt.

  Tweelingen 21-05/20-06November brengt serieusheid in je leven.Het enige waar je voor vecht is gerechtigheid.

  Kreeft 21-06/22-07November is geweldig voor het werk. Jeinspanningen zullen vruchten afwerpen en kunnen je naar de topbrengen.

  Leeuw 23-07/22-08November zal je erg moe maken, ook al is daarmisschien geen duidelijke reden voor. Vergeet niet om rust tenemen.

  Maagd 23-08/22-09De Maagd moet oppassen met stress. Zodranovember aanbreekt, ben je vatbaarder voor gezondheidsproblemen,met name indigestie.

  Weegschaal 23-09/22-10In november wil de Weegschaal veel lezen.Deze hobby brengt je dichter bij iemand met dezelfdeinteresses.

  Schorpioen 23-10/22-11Tijdens deze koudere en kortere dagen zalde Schorpioen zich moeten weren tegen depressieve momenten.

  Boogschutter 23-11/21-12Je voelt je klaar om positieve enaanhankelijke energie uit te stralen. Het wordt dan ook eenprettige tijd.

  Steenbok 22-12/20-01Als de Steenbok zijn systematische karakterinzet in zijn leven, kan hij zijn gedachten prima ordenen.

  Waterman 21-01/19-02Waterman zal een sterk verlangen voelen omte veel uit te geven. Maar als je deze drang niet kunt beheersen,kun je in de problemen komen.

  Vissen 20-02/20-03 Je wordt overweldigd door werk, maar je moetweten dat gezondheid de hoogste prioriteit moet hebben.

  HOROSCOOP

  Ga in november de natuur in

  iemand met dezelfde interesses.

  23-10/22-11Tijdens deze koudere en kortere dagen zal deSchorpioen zich moeten weren tegen depressieve momenten.

  je in de problemen komen.

  VissenJe wordt overweldigd door werk, maar je moet weten datgezondheid de hoogste prioriteit moet hebben.

  Kunst uit Zimbabwe

  Beeldentuin

  Vedelring 184 | 4876 ET Etten- Leur | +31 62 90 555 41 |www.titambire.nl

  bestaat dit jaar 20 jaar

  Kunst uit Zimbabwe

  20JAAR

  Raymond Food Art Café | Raymond Delbekestraat 175, Schilde | 03344 14 15 | www.bistro-raymond.beRaymond Food Art Café | RaymondDelbekestraat 175, Schilde | 03 344 14 15 |www.bistro-raymond.be

  STAY SAFE!

  5756

 • Als gedreven zaakvoerder wil ik tot het uiterste gaan om uw huiste renoveren tot uw thuis en dit met de beste materialen en volgensieders budget.

  Wij zijn uw aanspreekpunt voor kleine tot grote werken. Van uwtotale renovatieproject of uw nieuwbouwproject. Als bouw- enrenovatiebedrijf zijn wij kwalitatief, communicatief enklantgericht zeer sterk.

  Plan van aanpakWe komen graag ter plaatse om uw project tebespreken. We luisteren naar uw wensen en adviseren u wat mogelijkis binnen uw budget. We maken een vrijblijvende offerte op enoverlopen deze samen. Bij ondertekening van de offerte plannen wesamen een startdatum voor aanvang van de werken.

  • Ramen en deuren• Vloeren• Gyprocwanden plaatsen• Metselwerken•Isolatiewerken• Schilderwerken• Dakwerken• Gevelwerken

  Groene Wandeling 29, 2970 ‘s Gravenwezel (Schilde) | +32 499 2945 23 | [emailprotected]

  Wat doen wij?U kunt bij ons terecht voor:

  • Grondwerken• Totaalrenovatie• Loodgieterij•Electriciteitswerken• Bezettingswerken• Afbraakwerken• Alle chapewerken

  VRAAGVRIJBLIJVEND UW OFFERTE

  AAN VIA [emailprotected]

  Kijk voor meer info: www.rsjprojects.be

  58

 • Betrouwbaar, professioneel en persoonlijk. Een begrip als hetgaat

  om cosmetische plastische chirurgie.

  Bij Kliniek Heyendael houden we ons bezig met professionelebehandelingen om mensen hun zelfvertrouwen terug te geven.

  Onze behandelingenBorstvergroting Neuscorrectie

  Liposculptuur/LipofillingSpataderbehandeling

  OoglidcorrectieFacelift (MACS-lift)

  BorstverkleiningRimpelbehandeling

  Armlift - HalsliftContourverbetering

  OorcorrectieLabiacorrectie

  We hopen je binnenkortte mogen verwelkomen!

  Plastisch chirurg Frans Straten

  Veel vrouwen kiezen voor een borstvergroting na zwangerschap ofgewichtsverlies. Hierdoor zijn de borsten vaak slapper geworden of(gedeeltelijk) verdwenen. Ook wordt deze operatie vaak uitgevoerdbij vrouwen die niet of nauwelijks borstweefsel hebben. Heb je hierlast van of voel je je er onzeker door? Dan kun je eenborstvergroting of borstlift overwegen. Een borstvergroting ismogelijk vanaf een leeftijd van achttien jaar.

  Overweeg je een borstvergroting? Tijdens een persoonlijk consultmet onze plastisch chirurg worden je wensen uitgebreid besproken enal je vragen beantwoord.

  Klantervaring“Ik ben heel erg tevreden met mijn

  borstvergroting, het is nog mooier geworden dan mijnverwachtingen! De service heb ik ook als heel goedervaren.”Minerva

  Een borstvergroting behoort tot één van de meest uitgevoerdebehandelingen bij Kliniek Heyendael. Frans Straten is met zijn ruimtwintig jaar ervaring gespecialiseerd in deze ingreep.

  Parklaan 70, Groesbeek (nabij Nijmegen NL)[emailprotected] | +31 24 - 845 05 06 |www.kliniekheyendael.nl

  Kom langs bij Kliniek Heyendael voor een borstvergroting of eenneuscorrectie!

  Op zoek naar meer zelfvertrouwen?

  Betrouwbare en betaalbare plastische chirurgie.Voor meer info+3124 - 845 05 06

  Parklaan 70, Groesbeek (nabij Nijmegen NL)[emailprotected] | +31 24 - 845 05 06 |www.kliniekheyendael.nl

  Met behulp van een neuscorrectie wordt de vorm van de neusverbeterd en op uw wensen afgestemd. Vaak is een kleine veranderingvan de neus al voldoende. Of het nu gaat om een neustipcorrectie,uw neus laten corrigeren of een neusverkleining, wij informeren uzo goed mogelijk over de verschillende mogelijkheden.

  Neuscorrectie behandelingEen neuscorrectie, ook welrhinoplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij deplastisch chirurg delen van het benige kraakbeen gedeelte of delenvan het tussenschot (septum) verandert om zo de neus meer in balanste brengen met de rest van het aangezicht.

  Overweeg je een neuscorrectie?De voordelen bij Kliniek Heyendaelzijn dat we korte wachttijden hebben, dat er een zeergespecialiseerd team voor je klaarstaat dat garant staat voorkwaliteit en veiligheid, dat er een diagnose eneenpersoonlijk behandelplan opgesteld kunnen worden en datjemeekunt beslissen in de planning.

  Klantervaring“Ik raad deze kliniek zeker aan anderen aan. Vanbegin tot eind heb ik een topervaring gehad met deze kliniek. Hetresultaat is precies naar mijn

  verwachtingen.” Sadaf

  De wens om een neuscorrectie te laten doen komt meestal voortuit ontevredenheid over de vorm van de neus. Dit kan leiden totminder zelfvertrouwen. De vorm van de neus is immers zeer bepalendvoor het uiterlijk en ligt daardoor emotioneel gevoelig.

  Kom langs bij Kliniek Heyendael voor een borstvergroting of eenneuscorrectie!

  Neem gerust contact op met een van onze consulentes voor hetinplannen van een vrijblijvend en kosteloos consult via +31 24 -845 05 06 of door middel van ons contactformulier.

  Op zoek naar meer zelfvertrouwen?

  61

 • 6362

 • Elk gerecht

  “Onze kok is speciaal uit Sicilië gekomen om de keuken over tenemen en hij lééft voor zijn keuken. Hij is heel gevoelig voorverse producten en vindt het echt belangrijk dat zijn klantentevreden zijn en waar krijgen voor wat ze betalen.”

  Waarom Sicilia Mia?“Als je zuiver Siciliaans eten wil proberen,moet je bij ons zijn. We zijn geen doorsnee Italiaans restaurant,onze keuken is echt anders. We werken met veel vis, verse hapjes eneigen koekjes bij de koffi e.”

  Voor wie is Sicilia Mia?“Iedereen is welkom bij ons. Hetrestaurant is toegankelijk voor ouderen en voor gehandicapten en wehebben een overdekte buitenbar. Daar kunnen mensen terecht voorhapjes en een drankje.”

  Zin om te genieten van onze Siciliaanse keuken? Boek je tafelbij Sicilia Mia!

  “Wat er speciaal is aan onze keuken? Onze kok!” Roxanne enOrazio runnen samen Italiaans restaurant Sicilia Mia. Roxanne’svader komt uit Sicilië en ze besloten de keuken om te gooien naareen volledig Siciliaanse keuken. De menukaart is veranderd en zekrijgen hele goede reacties op hun gerechten.

  Sicilia Mia | Winkelstap 75-77, Schoten | 03.645.63.63 |www.siciliamiaschoten.com

  is een kunstwerk!

  Sicilia MiaSicilian gourmet restaurant

  ADVERTEER IN BRUISTOPVALLEN?

  JUISTNU!

  www.belgiebruist.be

 • LEER EEN NIEUWE TAAL OF EEN ANDERE NIEUWE VAARDIGHEID

  Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar het geheugen en hoe datgetraind kan worden. Door diverse omstandigheden (zoals stress,alcohol of vermoeidheid) kan het weleens voorkomen dat je(tijdelijk) wat meer dingen vergeet. Met de volgende tipsfunctioneert je geheugen waarschijnlijk binnen no-time weeroptimaal!

  Doe dingen met aandacht. Wanneer je de tijd neemt en je aandachtricht op wat je aan het doen bent, blijft er meer in jegeheugen ‘plakken’ dan wanneer je van alles tegelijk doet.

  Is het echt belangrijk dat je iets onthoudt? Doe dat dan aan dehand van een ezelsbruggetje. Een oude truc, maar super effectief!De kans is groot dat je dat ezelsbruggetje nooit meer vergeet.

  Ga puzzelen! Wat voor puzzel het ook is. Het belangrijkste isdat je hersenen op een actieve manier worden gestimuleerd waardoorje geheugen uiteindelijk zal verbeteren.

  Work-out voorjouw grijze massaIeder mens vergeet weleens wat.Laat jouw brein je vaker in de steek dan je lief is, dan

  valt daar gelukkig iets aan te doen. Je geheugen verbeteren kannamelijk echt!

  Leer een nieuwe taal of een andere nieuwe vaardigheid. Net alsdoor te puzzelen worden door het aanleren van nieuwe vaardighedenje hersenen op een positieve manier gestimuleerd.

  Slaap genoeg. Slaap is namelijk nodig om je herinneringen in jebrein te archiveren. Probeer dus minimaal acht uur per nacht teslapen, dan weet je je de volgende dag meer te herinneren en kannieuwe informatie bovendien beter worden opgeslagen.

  Ga lekker sporten. Niet alleen goed voor de lijn en je conditie,maar zeker ook voor je geheugen. Door te sporten ontstaat er eenbetere doorbloeding naar je hersenen en bovendien is het voor veelmensen een ideale manier om even te ontspannen. En ook dat heefteen positieve invloed op je geheugen.

  En zo zijn er nog talloze tips te noemen om jouw geheugen tetrainen. Er zijn tegenwoordig zelfs heel wat apps die je hierbijkunnen helpen. Train ze!

  BRUIST/BODY&MIND

  Wil jij ook je geheugen trainen? Tussen alle ondernemers opwww.belgiebruist.bevind je ongetwijfeld iemand die jou daarbij kanhelpen.

  66

 • HÉT HOTELWAAR JIJ NAAR OP ZOEK BENT!

  HÉT HOTELWAAR JIJ NAAR OP ZOEK BENT!

  Calle de La murtra 5, 07817 San Jordi, Ibiza |[emailprotected] | +34 971 300007 |www.hotelgarbi-ibiza.com

  Boek nu!Jouw vakantiebegint hier!

  Hotel Garbi Ibiza & Spa is een hotel in Playa d’en Bossa,het

  grootste en populairste toeristenstrand van het eiland Ibiza.Dit

  4 sterrenhotel is ideaal voor gasten die willen genieten van eenluxe

  verblijf op Ibiza. Het heeft grote, uitnodigende kamers dieopvallen

  door hun zorgvuldige inrichting, met een moderneavant-gardestijl

  waarin speciale aandacht is besteed aan details. Als jegraag

  nieuwe gerechten probeert, kun je de beste lokale eninternationale

  gastronomie proeven in onze restaurants en bars. Alles wat jenodig

  hebt om te genieten van een onvergetelijke vakantie opIbiza!

  6968

 • INGREDIËNTEN5 eetlepels bloem

  1 theelepel paprikapoederpeper en zout

  700 gr kippenbouten300 gr champignons

  2 fl inke uien/of zilveruitjes2 winterpenen

  100 gr ontbijtspekbakboter

  250 ml rode wijn1 bouillonblokje (vlees)400 grtomatenblokjes

  1 theelepel tijm300-400 ml water

  Foto

  : ong

  ewoo

  nlek

  ker.c

  om

  Meng de bloem met het paprikapoeder en een fl inke snuf peper enzout. Haal de kip door de bloem. Snijd de champignons en uien inplakjes. Schil de winterpenen en snijd deze in plakjes. Snijd hetontbijtspek in reepjes. Verhit een beetje boter in een grotebraadpan en bak de drumsticks ongeveer vijf minuten aan tot zegoudbruin zijn.

  Haal vervolgens de kippenbouten uit de pan. Bak in dezelfde panmet de over - gebleven boter het ontbijtspek, de winterpeen, dechampignons en uien ongeveer3 minuten. Als je zilveruitjesgebruikt, voeg ze dan in hun geheel toe.

  Voeg vervolgens de wijn, het bouillonblokje, de tomatenblokjes,de tijm en in vier keer het water toe. Kook 5-10 minuten op hoogvuur, voeg de kippenbouten weer toe en laat vervolgens ongeveer 45minuten stoven. Serveer de coq au vin met gebakken Parijseaardappeltjes.

  O ja, nog even een tip: wordt de saus niet dik genoeg, gebruikdan wat maïzena om de saus in te dikken. Is de saus te dik? Voegdan wat water toe.Bon appétit!

  INGREDIËNTEN5 eetlepels bloem

  1 theelepel paprikapoederpeper en zout

  700 gr kippenbouten300 gr champignons

  2 fl inke uien/of zilveruitjes2 winterpenen

  100 gr ontbijtspekbakboter

  250 ml rode wijn1 bouillonblokje (vlees)400 grtomatenblokjes

  1 theelepel tijm300-400 ml water

  4 PERSONEN - 25 + 45 MIN

  Klassiekecoq au vin

  Alex, traffi c manager bij BruistMijn favoriete recept heeftzijn tijd nodig, maar is zeker de moeite waard! Een recept datperfect is voor een koude zondag in november, lekker met vriendenof je geliefde genieten van deze Franse klassieker. Het enigenadeel is dat mijn keuken altijd ontploft is als ik coq au vingekookt heb. Eén voordeel: na 2,5 uur poetsen heb ik mijn portiecoq au vin van 402 calorieën alweer verbrand! En zeg nou eerlijk,het ziet er toch ook verrukkelijk uit? Smakelijk eten.

  RECEPT/VAN DE MAKERS

  70

 • November is de maand waarin het steeds duidelijker wordt dat dewinter echt niet

  lang meer op zich laat wachten. Kom dus maar op met die dikketruien en zachte

  plaids waaronder je je heerlijk kunt nestelen op de bank. En watkun je nu het beste doen tijdens het cocoonen?

  Natuurlijk, lekker (online) bladerendoor deze editie van Bruisten

  puzzelen voor mooie prijzen.

  Los de sudoku op. De cijfers in de rode cirkels (van boven naarbeneden) vormen de oplossing.De oplossing van vorige maand was5-8-5.

  Zoek de zes letters in BRUIST!

  Zoek de zes verborgen letters in deze BRUIST en maak er eenwoord van. Het thema van het woord is deze maand Black Friday.Deoplossing van vorige maand was warmte.

  Voorbeeld van een letter dieverstopt is indeze Bruist.

  ZY

  XW

  V

  UT

  SR

  QP

  O

  NM

  LK

  JI

  H

  GF

  ED

  CB

  AAAAAAAAAAAAAAAAA

  PUZZELPAGINA

  2 1 5 3 7 9 8 6 49 8 6 1 2 4 3 5 77 3 4 8 5 6 2 1 94 5 2 7 8 1 69 38 6 9 5 4 3 1 7 23 7 1 6 9 2 4 8 55 2 7 4 1 8 9 3 66 4 8 9 3 7 52 11 9 3 2 6 5 7 4 8

  Zoek de zes verborgen letters in deze BRUIST en maak er eenwoord van. Het thema van het woord is deze maand Black Friday.Deoplossing van vorige maand was warmte.

  PUZZELPAGINA

  bruisend kleed herfst knus

  gezellig zacht filmavond kachel

  b b r l w a w l w e p g r k z c c n w p y g e u l k a c h e l dx z i e h l c t g s k u e s e e n k h y p b j l e d r w e n t u y jl n n f v n n u q o s i d f s h x n r s i x g r l t r e d u w q m tb m k f z x s a y x e r r d g j i i b u g

  Maak kans op deze fl es

  Kraken rumMaak kans op deze heerlijke

  Zo’n heerlijke zachteplaid is niet alleen praktisch om jezelfwarm te houden, het is ook nog eens een echte sfeermaker voor jouwinterieur.

  Deze rum is afkomstig uit het Caribisch gebied en onderscheidtzich door de toevoeging van een geheime kruidenmix. Deze mix zorgtzowel voor een heerlijke spicy smaak als voor een stoer uiterlijk.Kraken Rum is namelijk zwart van kleur, net als de inkt van hetzeemonster waarnaar de rum vernoemd is. Op het etiket van de fl eszie je dit monster in inktzwarte stijl terugkeren...

  Kraken rum warme plaid

  b b r l w a w l w e p

  Zo’n heerlijke zachte

  een echte sfeermaker

  plaid

  Wil jij kans maken op deze leuke prijs?Los de rebus op en vulvoor 1 december de oplossing in op onze site:www.brasschaat-bruist.be

  Stre

  ep 7

  van

  de

  8 w

  oord

  en in

  de

  puzz

  el w

  eg.

  Het

  ove

  rgeb

  leve

  n w

  oord

  is d

  e op

  loss

  ing.

  Vul

  voo

  r 1

  dece

  mbe

  rde

  opl

  ossi

  ng in

  op

  onze

  sit

  e: w

  ww

  .bra

  ssch

  aat-

  brui

  st.b

  e

  7372

 • In no-time je complete interieur samenstellen, dat is mogelijkdankzij de

  geraffi neerde Blox-elementen. Deze Blox-elementen omvattenonder andere

  eettafels, bartafels, salontafels, sidetables, tv-meubels etcetera. Maar ook een

  complete slaapkamer in hotelsfeer met bijpassende nachtkastjesen dressoir.

  Elk Blox-element wordt met de hand gemaakt. Hoogwaardiggeborsteld eikenfi neer kan in elke gewenste kleur gespoten worden.Eenheid en stijl vloeien naadloos samen van woonkamer, slaapkamertot badkamer. Combineer de basis Blox-elementen desgewenst metdiverse soorten hardsteen en/of stoffering.

  Geef je woning rond de feestdagen binnen één dag een luxe entijdloze stijl

  De 100 mogelijkheden van BLOX

  Kijk op www.blox.saleverkooppunten

  Blox - DealersInformeer vrijblijvend naar de vele mogelijkhedenbij onze

  60 Blox-verkooppunten.

  the creation is yours!Blox Luxury Furniture | Raadhuisstraat 19,5066 AP Moergestel NL | +31 (0)85 020 59 53

  [emailprotected] | www.blox.sale

  the creation is yours!

  In deze ruimte is gekozen voor een een tv-meubel in een donkerebeitskleur. In combinatie met het bruine hardsteen geeft dit eenwarme uitstraling. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden.Elke gewenste kleur is mogelijk in combinatie met andere kleuren,luxe hardsteen en stoffering.

  STAPPENPLANStap 1 Maak jouw persoonlijke keuze in kleur ofbeits.Stap 2 Maak jouw keuze in model encombineer desgewenstmet luxe hardsteen en/of stoffering.Stap 3 Plaats jouw order bij ofmet jouw professionele Blox-dealer.

  MAAK NU EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

  7574

 • USED CAR S

  ww

  w.v

  anm

  osse

  l.be

  Betrouwbare auto's met ervaring !

  Adv. 1-1 Used Cars BRUIST BE.indd 1 18-08-2020 08:25

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 23/06/2023

Views: 5938

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.